Tot je recht komen!

Visie
Het Bolwerk is een betrokken school en staat open voor iedereen. Wij zijn zorgzaam voor leerlingen, ouders en voor elkaar. We willen iedereen laten ervaren: ik kan wat, ik ben wat, ik hoor erbij. Vanuit die ervaring heeft een mens zelfvertrouwen, voelt zich veilig. Dit zijn de basisvoorwaarden om tot leren te komen. Daarom ook onze keuze voor IPC en Daltononderwijs.
“Tot je recht komen”
We vinden omgaan met verschillen een meerwaarde hebben. Daarmee bereiden wij onze leerlingen voor op de maatschappij. Leerlingen, ouders en leerkrachten verschillen. Ze hoeven niet allemaal hetzelfde te denken, te zijn en te doen. Iedereen heeft kwaliteiten die we met elkaar verder willen ontwikkelen.
 
Ambitieus: goed kan altijd beter
Het Bolwerkteam is bevlogen en ambitieus. We willen het optimale uit de leerlingen en uit onszelf halen en de kwaliteiten van iedereen aanspreken. We denken niet in problemen maar zien kansen tot groei. We hebben hoge verwachtingen maar kijken ook naar ieders mogelijkheden.Verbonden: samen kunnen we alles
Het Bolwerk voelt zich verbonden met leerlingen en hun ouders. We werken met elkaar samen, we leren van elkaar en we zijn solidair met elkaar om uiteindelijk het beste uit ieder kind te halen. We hechten veel waarde aan gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Openheid
We communiceren op een open en transparante manier.